SRP / ENG

Vesti

Izabran Savetodavni odbor WISE Srbija mreže žena u održivoj energetici

Savetodavni-odbor-clanice-WISE-Srbija-mreze,-prvi-sastanak

WISE Srbija mreža žena (eng. Women of Serbia in Sustainable Energy – WISE) izabrala je Savetodavni odbor koji čini pet istaknutih žena koje se profesionalno bave održivim razvojem energetike, klimatskom akcijom i životnom sredinom.

Savetodavni odbor WISE Srbija mreže žena održao je prvi sastanak u hotelu Crowne Plaza kada je za predsednicu izabrana Neda Lazendić, direktorka kompanije WV-International.

Projekat WISE Srbija promoviše aktivno učešće, zastupljenost i jačanje uloge žena u održivoj energetici, klimatskoj akciji i zelenoj ekonomiji, fokusirajući se na njihovu ulogu u energetskoj tranziciji, demokratizaciji i decentralizaciji energetike. Ova inicijativa predstavlja pionirski korak u Srbiji i regionu, okupljajući više od 220 članica.

Članice Savetodavnog odbora WISE Srbije mreže su:

  • Maja Turković, izvršna potpredsednica kompanije CWP Europe
  • Neda Lazendić, direktorka kompanije WV-International,
  • Ivona Milić, viša ESG specijalistkinja za korporativne klijente u Raiffeisen banci,
  • Iva Đinđić, vodeći stručni saradnik za ugovore u Elektromreži Srbije
  • Ankica Barbulov, direktorka kompanije Negawatt Solutions.

Lazendić: Posebna mreža

Jedna od tačaka dnevnog reda bila je izbor predsedavajuće Odbora, a članice su jednoglasno izabrale Nadu Lazendić za tu funkciju.

neda-lazendic
Foto: Neda Lazendić

„Iako sam članica mnogih udruženja, WISE Srbija je posebna mreža za mene. Pozicija žena u energetici znatno je unapređena poslednjih godina, upravo zahvaljujući uzajamnoj podršci i umrežavanju žena sa sličnom poslovnom ideologijom, kao i međusobnom ramenom znanja i iskustva, a WISE Srbija je okruženje koje je meni to pružilo“, izjavila je Lazendić.

Kroz živahnu diskusiju o dosadašnjim i planiranim aktivnostima WISE mreže žena, članice su se usaglasile u vezi sa zajedničkom namerom da dalje razvijaju svoje prisustvo i uticaj kako u sektoru energetike, tako i u društvu uopšte.

Tokom 2024. godine WISE Srbija mreža započeće mentorski program namenjen mladim ženama u energetsko-klimatskim poslovima ili studentkinjama završnih godina fakulteta, odnosno poslediplomskih studija. Mentorke programa biće članice WISE Srbija mreže.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Žene Srbije u održivoj energetici – počinje druga faza WISE projekta

Žene Srbije u održivoj energetici – počinje druga faza WISE projekta

Počinje druga faza WISE projekta koji sprovodi organizacija civilnog društva Centar za promociju održivog razvoja – CPOR u partnerstvu sa

Energetska zajednica i WISE projekat: žene imaju značajnu ulogu u energetskoj tranziciji, podržimo ih!

Članice WISE ekspertske mreže zablistale na Nedelji inovacija

WISE projekat predstavljen na međunarodnoj radionici u Rimu

Branislava Jovičić, WISE projektna menadžerka, predstavila je dosadašnje rezultate projekta Žene u održivoj energetici na međunarodnoj radionici Razvoj znanja o zastupljenosti žena u

Biljana Filipović Đušić postala član rukovodećeg tela Evropske radne grupe za životnu sredinu i zdravlje

Biljana Filipović Đušić, pomoćnik ministra zaštite životne sredine za međunarodnu saradnju i članica WISE mreže žena, postala je član Biroa,

Konferencija „Žene u održivoj energetici – Liderstvo za promenu“

Centar za promociju održivog razvoja  - CPOR u partnerstvu sa Švajcarskom kancelarijom za saradnju (Swiss Cooperation Office – SECO) u