SRP / ENG

Vesti

Nagrada Liderka održive energetike uručena ministarki Dubravki Đedović Handanović

Nagrada-Liderka-odrzive-energetike-ministarki-Dubravki-Dedovic-Djedovic-Handanovic

Predsednica Centra za promociju održivog razvoja (CPOR) i suosnivač mreže žena WISE Srbija Branislava Jovičić uručila je u zgradi Vlade Srbije nagradu Liderka održive energetike ministarki rudarstva i energetike Dubravki Đedović Handanović.

„Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam primila nagradu Liderka održive energetike, koja se dodeljuje za izuzetne rezultate i posvećenost u procesu energetske tranzicije, demokratizacije i decentralizacije energetike u Srbiji“, izjavila je danas ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović.

Nagrade Liderka održive energetike su ove godine dodeljene prvi put. Pobednice su proglašene na konferenciji Žene Srbije u održivoj energetici – liderstvo za energetsku tranziciju.

Dobitnice je izabrala komisija, a od sledeće godine biće organizovane javne nominacije i glasanje

Nagradu su ustanovili Centar za promociju održivog razvoja (CPOR), koji je pre pet godina osnovao WISE Srbija mrežu žena, i Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ – Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit. Dobitnice nagrade izabrala je interna komisija, a od naredne godine biće organizovane javne nominacije i glasanje.

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas uručila nagradu ministarki rudarstva i energetike Dubravki Đedović Handanović, koja je i članica WISE Srbija mreže žena. Izborom ministarke Đedović Handanović za jednu od tri liderke održive energetike za 2023. godinu, WISE Srbija mreža žena u održivoj energetici, klimatskoj akciji i zaštiti životne sredine odaje priznanje za doprinos ubrzavanju procesa energetske tranzicije kroz kreiranje regulatornog okvira koji podstiče investicije u obnovljive izvore energije. Nedavno uspešno održane prve aukcije u Srbiji konkretan su rezultat ovih napora“, izjavila je predsednica CPOR-a i suosnivač mreže žena WISE Srbija Branislava Jovičić.

Žene Srbije vide sebe kao aktivne učesnice u energetskoj tranziciji

Na prošlonedeljnoj konferenciji su, takođe, predstavljeni rezultati istraživanja Uloga žena u domaćinstvu i biznisu u energetskoj tranziciji – inicijative vredne podrške. Sproveo ga je CPOR u partnerstvu sa GIZ-om. Žene Srbije vide sebe kao aktivne učesnice u energetskoj tranziciji, ali im je za njihovo potpunije, konkretnije i smislenije učešće potrebna finansijska i institucionalna podrška.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WISE-konferencija-768x393

WISE Srbija: Žene kao liderke energetske tranzicije nisu mit, već realnost

Žene kao liderke energetske tranzicije su realnost, a ne mit, poruka je učesnica konferencije Žene Srbije u održivoj energetici – lidersto
Konferencija-WISE

Dodeljene nagrade Liderka održive energetike

Uručena nagrada, Liderka održive energetike koja se dodeluje za izuzetne rezultate i posvećenost u procesu energetske tranzicije, demokratizacije i decentralizacije
Najava-konferencije-Zene-Srbije-u-odrzivoj-energetici-liderstvo-za-energetsku-tranziciju

Najava konferencije Žene Srbije u održivoj energetici – liderstvo za energetsku tranziciju

WISE Srbija organizuje konferenciju Žene Srbije u održivoj energetici – liderstvo za energetsku tranziciju, 20. septembra 2023. godine u Dorćol platzu.
postani deo wise mreže

Postani deo WISE Srbija mreže žena u održivoj energetici #BudiWISE

WISE Srbija mreža žena u održivoj energetici objavljuje poziv za nove članice pod sloganom Budi WISE (#BeWise) i ohrabruje sve
Žene Srbije u održivoj energetici – počinje druga faza WISE projekta

Žene Srbije u održivoj energetici – počinje druga faza WISE projekta

Počinje druga faza WISE projekta koji sprovodi organizacija civilnog društva Centar za promociju održivog razvoja – CPOR u partnerstvu sa

Energetska zajednica i WISE projekat: žene imaju značajnu ulogu u energetskoj tranziciji, podržimo ih!