SRP / ENG

Izabran Savetodavni odbor WISE Srbija mreže žena u održivoj energetici

Savetodavni-odbor-clanice-WISE-Srbija-mreze,-prvi-sastanak

WISE Srbija mreža žena (eng. Women of Serbia in Sustainable Energy – WISE) izabrala je Savetodavni odbor koji čini pet istaknutih žena koje se profesionalno bave održivim razvojem energetike, klimatskom akcijom i životnom sredinom.

Savetodavni odbor WISE Srbija mreže žena održao je prvi sastanak u hotelu Crowne Plaza kada je za predsednicu izabrana Neda Lazendić, direktorka kompanije WV-International.

Projekat WISE Srbija promoviše aktivno učešće, zastupljenost i jačanje uloge žena u održivoj energetici, klimatskoj akciji i zelenoj ekonomiji, fokusirajući se na njihovu ulogu u energetskoj tranziciji, demokratizaciji i decentralizaciji energetike. Ova inicijativa predstavlja pionirski korak u Srbiji i regionu, okupljajući više od 220 članica.

Članice Savetodavnog odbora WISE Srbije mreže su:

  • Maja Turković, izvršna potpredsednica kompanije CWP Europe
  • Neda Lazendić, direktorka kompanije WV-International,
  • Ivona Milić, viša ESG specijalistkinja za korporativne klijente u Raiffeisen banci,
  • Iva Đinđić, vodeći stručni saradnik za ugovore u Elektromreži Srbije
  • Ankica Barbulov, direktorka kompanije Negawatt Solutions.

Lazendić: Posebna mreža

Jedna od tačaka dnevnog reda bila je izbor predsedavajuće Odbora, a članice su jednoglasno izabrale Nadu Lazendić za tu funkciju.

neda-lazendic
Foto: Neda Lazendić

„Iako sam članica mnogih udruženja, WISE Srbija je posebna mreža za mene. Pozicija žena u energetici znatno je unapređena poslednjih godina, upravo zahvaljujući uzajamnoj podršci i umrežavanju žena sa sličnom poslovnom ideologijom, kao i međusobnom ramenom znanja i iskustva, a WISE Srbija je okruženje koje je meni to pružilo“, izjavila je Lazendić.

Kroz živahnu diskusiju o dosadašnjim i planiranim aktivnostima WISE mreže žena, članice su se usaglasile u vezi sa zajedničkom namerom da dalje razvijaju svoje prisustvo i uticaj kako u sektoru energetike, tako i u društvu uopšte.

Tokom 2024. godine WISE Srbija mreža započeće mentorski program namenjen mladim ženama u energetsko-klimatskim poslovima ili studentkinjama završnih godina fakulteta, odnosno poslediplomskih studija. Mentorke programa biće članice WISE Srbija mreže.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Ostali članci

Liderka odrzive energetike

Izbor za Liderku održive energetike za 2024. godinu – prijave do 10. septembra

WISE Srbija mreža žena u održivoj energetici pod pokroviteljstvom Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ objavljuje konkurs za izbor Liderke
Neda-Lazendic

Neda Lazendić – posvećenost, stručnost i liderstvo kao zaštitni znak predsedavajuće WISE Srbija mreže žena

U svetu energetike, Neda Lazendić predstavlja primer posvećenosti, stručnosti i liderstva. Ona je direktorka kompanije Windvision i ima preko deset
Maja-Turkovic

Maja Turković – liderka energetske tranzicije

Kroz svoj rad u projektima obnovljivih izvora energije i WISE Srbija mrežu žena, Maja Turković ne samo što pomera granice